Volledig scherm
PREMIUM
Chef-kok Rick van den Berg en gastvrouw Jolijn Bakker zijn na een horeca-avontuur in Curaçao in Den Haag neergestreken. © Nico Schouten

Enthousiaste en goede nieuwkomer

Gouden PollepelChapter. We zijn weer een fijne brasserie rijker. Jammer voor Curaçao, fijn voor Den Haag. Het is Frans georiënteerd, heeft een menukaart met klassiekers en een kok die daaraan een eigen draai geeft. Soms met een te zoute hand.

Volledig scherm
© Brasserie Chapter

Praktisch

Adres: Annastraat 17, Den Haag, tel 06 57104430
Internet: facebook.com/ brasseriechapter
Prijzen: voorgerechten vanaf 7,50 euro, hoofdgerechten vanaf 14,50 euro, driegangenmenu 32 euro, dessert 7 euro, glas wijn vanaf 4 euro
Openingstijden: woensdag t/m zondag van 17.00 tot 23.00 uur

zien pannen op de grillplaat staan en één op een elektrische kookplaat. Het lijkt wel een geïmproviseerde keuken voor een eenmalig feest. Het antwoord wordt rap gegeven. Chef-kok Rick van den Berg en gastvrouw Jolijn Bakker fiksen dat met gemak en met aanstekelijk enthousiasme. Het stel zocht het horeca-avontuur eerder op in Curaçao en kwam terug om in het centrum van Den Haag een restaurant te openen. De zaak telt zo'n 30 plekken en is Frans georiënteerd. Rick is een echte horecajongen. Zo een die op z'n 15de al aan de afwas stond. Jolijn is zijn multi-gastvrouw. Ze heet ons welkom, licht gerechten toe, adviseert passende wijnen, serveert en rent als een Dafne Schippers met etensborden de trap op en af . Ze hebben, kortom, de boel onder controle.

We bestellen à la carte, maar voor 32 euro lijkt een driegangenmenu ook een goede deal. We starten met een dikke snede warm briochebrood, knapperig speltbrood en gezouten crostini's met roomboter en zachte aïoli. Simpel en lekker. Ook de voorgerechten zijn goed. We proeven tartaar en een tataki-versie van verse tonijn. Tataki betekent heel kort gegrild en nog bijna rauw. Het tartaartje, met kleine blokjes komkommer, zeewier, wasabi en soja-druppels is mals en eerlijk. De plakjes tonijn hebben wat meer pit gekregen doordat de kok togarashi heeft gebruikt. Het is net aan. Veel meer van dit populaire pittige Japanse zevenkruidenmixje had de vis niet moeten hebben.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag