Volledig scherm
Collin Dekkers van RKC Waalwijk wijt uitschakeling in eDivisie aan vriendjespolitiek © Esports Club

Esporter van ADO beschuldigd van valsspelen door tegenstander

VideoEen E-sporter van ADO Den Haag wordt door een rivaal beschuldigd van vals spelen. Een speler van RKC Waalwijk zegt dat hij is uitgeschakeld in een toernooi op het hoogste niveau omdat ADO-speler Jens van der Flier bewust een wedstrijd verloor van Heerenveen om een vriend te helpen.

Een geëmotioneerde Collin Dekkers van RKC uitte gisteravond voor de camera van Esports Club een zware beschuldiging richting de Haagse gamer. De Waalwijkse club zou zich plaatsen voor de volgende ronde als ADO van Heerenveen zou winnen. Het al geplaatste ADO deed dat echter niet en dat is geen toeval, volgens Dekkers.

Zielige praat

,,Je weet dat de spelers van ADO en Heerenveen vriendjes zijn. Ze hebben beide een speler van Team Gullit. Dan weet je dat ze Heerenveen hebben laten winnen.” Volgens de Brabander zouden de twee het zelfs hebben toegegeven.

Jens van der Flier van ADO reageert nuchter op de beschuldiging. Hij stelt dat zijn tegenstander van Heerenveen, Floris Jorna, gewoon erg goed speelde. Ook de Friese E-sporter legt de beschuldiging naast zich neer. Hij noemt het zelfs zielige praat van een slechte verliezer.Het is niet duidelijk of RKC verdere stappen overweegt. 

E-sporters van ADO regelmatig in opspraak

Het is niet de eerste keer dat een gamer in dienst van de Haagse betaalde voetbalclub in opspraak komt. In 2017 moest een Haagse E-sporter al na vijf dagen het veld ruimen. Fans van de club vonden het niet kunnen dat de speler een supporter is van de Amsterdamse rivaal Ajax. Vorig jaar voelde ADO zich genoodzaakt om een E-sporter de deur te wijzen omdat hij terechtstond in een zedenzaak.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag