Volledig scherm
Het is vrijwel zeker dat de Europese School in 2018 dit fraaie pand gaat betrekken. © Frank Jansen

Europese school dolblij met monumentaal AC-pand

Het monumentale gebouw van het gesneefde Aloysius College in het Benoordenhout blijft een onderwijslocatie. Het is vrijwel zeker dat de Europese School Den Haag vanaf medio 2018 in het fraaie pand de afdeling voortgezet onderwijs gaat huisvesten.

Directeur Maarten Knoester van de stichting Rijnlands Lyceum is daar 'ongelooflijk blij' mee. ,,Het is een schitterend gebouw. Als je er binnen gaat, kom je ook echt ergens binnen.''

De Europese School groeit aan de Houtrustweg uit haar jasje. Alleen al voor haar basisonderwijs trekt de school 900 leerlingen. De middelbare scholieren passen er niet meer in, stelt Koester. Het plan voor een uitbreiding aan de kant van de Segbroeklaan is na jaren voorbereiding afgeketst. Ook met de nieuwbouw blijft de locatie te klein.

De overstap naar de Oostduinlaan heeft inmiddels het fiat van de gemeente en de andere schoolbesturen. Na een renovatie denkt Knoester dertig klaslokalen in gebruik te nemen. Nu nog zit het Vrijzinnig Christelijk Lyceum in het oude Jezuïetencollege, maar dat gaat volgend jaar terug naar z'n eigen, opgeknapte locatie.

In samenwerking met indebuurt Den Haag