Volledig scherm
Nico van Empel (68) overleed volgens bronnen in de nacht van zondag op maandag onverwachts in zijn slaap. © Privé

Ex-crimineel Nico van Empel (68) in Thailand overleden

De Haagse ex-crimineel Nico van Empel is vannacht in Thailand overleden, zo melden verschillende media. Van Empel, die sinds enkele jaren met zijn gezin in Thailand woonde, zou in de nacht van zondag op maandag in zijn slaap onverwachts het leven hebben gelaten. Hij is 68 jaar geworden. 

De ex-crimineel haalde in 2011 het nieuws, toen hij voor een SBS-programma van Peter R. de Vries in het geheim gesprekken opnam met seriemoordenaar Koos H.. Van Empel ging toen gedurende drie weken acht keer bij zijn jeugdvriend Koos op bezoek en nam ook stiekem met een verborgen camera de gesprekken op. H. vertelde tijdens de gesprekken gruwelijke details over de drie kindermoorden waar hij eerder voor werd veroordeeld.

In het boek Haagse Penoze beschrijft misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink het levensverhaal van Van Empel. Volgens Korterink groeide Van Empel op tussen de penoze en verrichtte hij met zijn BV Whosa (We Hebben Overal Schijt Aan) hand- en spandiensten aan bekende oplichters en moordenaars uit het criminele circuit. Nico van Empel laat in Thailand een gezin na. 

In mei vorig jaar vertelde Van Empel tegen deze site in een verhaal over ‘het misdaadjaar 1980' nog over zijn tijd als crimineel. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Een Burger King op de Grote Markt is...

Een Burger King op de Grote Markt is...

  • een goed idee (30%)
  • een slecht idee (70%)
733 stemmen