Volledig scherm
Arnoud van Doorn © ANP

'Ex-PVV politicus Van Doorn wordt moslim'

UpdatePoliticus Arnoud van Doorn, in de gemeenteraad van Den Haag gekozen voor de PVV maar later afgesplitst, lijkt zich te hebben bekeerd tot de islam. Dit maakte hij bekend op Twitter.

Een eerste tweet meldde 'Nieuwe start'. Daarna kwam een tweet met in het Arabisch de officiële geloofsgetuigenis die nieuwe moslims moeten uitspreken wanneer ze zich bekeren: 'Ik getuig dat (er) geen godheid is (dan) alleen God en ik getuig dat Mohammed de gezant van God is.'

'Terugkrabbelen'
Aan website Joop.nl laat Van Doorn weten : 'Je moet die twee tweets als één zien. Maar verder wil ik er niets over zeggen.' Hij laat eveneens op Twitter weten geen verdere uitspraken te willen doen over zijn opmerkelijke tweet. Joop.nl reageert vervolgens via Twitter: 'Ex-PVV'er Van Doorn probeert terug te krabbelen maar tweede bron bevestigt bekering tot islam. U heeft eerst bevestigd dat u moslim bent geworden en vervolgens gezegd daar verder geen uitspraken over te willen doen. Mocht u aanvullende informatie willen geven dan bent u vanzelfsprekend van harte welkom'.

Van Doorn ging na zijn vertrek uit de PVV in de Haagse gemeenteraad verder als Onafhankelijk Den Haag. Eind januari werd hij opgepakt omdat hij geheime stukken zou hebben gelekt naar een journalist. Ook wordt hij verdacht van drugshandel aan minderjarigen, meldt De Telegraaf.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag