Volledig scherm
Harrie Jekkers. © Het Nationale Toneel

Exclusief optreden Harrie Jekkers al uitverkocht

UpdateHarrie Jekkers treedt dit jaar exclusief op in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. De liefhebbers hadden snel moeten zijn, want gisteravond is de show direct uitverkocht.

Heb jij kaartjes? Laat het ons weten, want we komen graag met jou in contact!

Vanaf september brengt hij hier zijn nieuwe cabaretvoorstelling ten tonele. Daarmee treedt de Hagenaar in de voetsporen van Paul van Vliet, die ruim zes jaar lang op zondagmiddag bezoekers uit heel Nederland naar Den Haag trok. 

Van 30 september tot en met 9 december voert Jekkers iedere zondagmiddag zijn nieuwe voorstelling 'Achter de duinen' op. 
Niet alleen het feit dat hij dit exclusief in de Koninklijke Schouwburg doet maakt dit bijzonder, maar ook het feit dat hij na 23 jaar met een nieuwe serie solo-cabaretvoorstellingen terug is in het theater. En wel in Den Haag, waar hij geboren en getogen is. 

Zijn jeugd in Den Haag komt in de voorstelling uitgebreid aan bod. Daarnaast bespreekt hij ook de veranderingen die Den Haag als stad door de jaren heen doormaakte. 

Paul van Vliet

Jekkers treedt met zijn reeks voorstellingen in de voetsporen van Paul van Vliet, die ruim zes jaar lang op zondagmiddag bezoekers naar Den Haag trok. ,,Toen ik het verzoek kreeg om Paul van Vliet op te volgen wist ik meteen dat ik dit ging doen'', aldus de cabaretier, die het 'een enorme eer vindt om de Nestor van het Nederlandse cabaret op te volgen'. 

Als kind fietste Jekkers vroeger al langs de schouwburg. Dan vroeg hij aan zijn vader waarom die schouwburg eigenlijk Koninklijk was. 'Omdat de koningin daar altijd naar toneel gaat kijken', antwoordde zijn vader dan. Waar hij aan toevoegde: 'dus dat is niks voor ons'. Niet helemaal waar, zo blijkt nu. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag