Volledig scherm
© anp

Extra toezicht na dubbele steekpartij Benoordenhout

Ook voetbalvereniging HVV en tennisclub Leimonias vlakbij de Van Alkemadelaan houden voorlopig extra toezicht. Woensdagavond stak een man vanuit het niets twee mensen neer. Een daarvan ter hoogte van hockeyclub Klein Zwitserland.

De hockeyclub reageerde meteen nadat bekend werd dat een 17-jarig lid van de hockeyclub in zijn arm was gestoken. Ter hoogte nota bene van de club aan de Van Alkemadelaan. Zijn geroep werd op het trainingsveld gehoord, waarna de jongen te hulp werd geschoten.

Een kwartier later werd een hardloper neergestoken, een kilometer verder in een zijstraat van de Van Alkemadelaan.

De hockeyclub besloot meteen haar leden te waarschuwen. Ook stelde ze toezicht in op de parkeerplaats. Nu blijkt dat de voetbalvereniging en de tennisclub ook extra toezicht houden. ,,Het incident was niet tegen de club gericht, maar we nemen zo’n incident zonder het te willen overdrijven, wel serieus. Zo zitten we er allemaal in’’, zegt Rutger Vermast, bestuurslid van hockeyclub Klein Zwitserland.

Waardering

Donderdag postte hij zelf uren op de parkeerplaats tot hij werd afgelost. Gisteren werd op het hele terrein gesurveilleerd. ,,We merken dat er veel waardering voor is. Mensen kunnen hierdoor ook hun verhaal kwijt. Ze vertellen dat ze zich rot geschrokken zijn.’’

De politie is nog altijd hard op zoek naar de dader. Er is extra surveillance in de wijk en het rechercheteam is uitgebreid. Ze kijkt naar camerabeelden, doet buurtonderzoek en hoopt op getuigen. Het zou gaan om een man die er volgens de politie uitziet als een ‘alternativo’.

Gisteren werd wel een Hagenaar in Sittard aangehouden. Hij bleek er niets mee te maken te hebben.

Hoe het met de hardloper gaat is niet bekend. De 17-jarige jongen is thuis. Naar verwachting zal hij geen blijvend letsel overhouden aan de steekwond.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Een Burger King op de Grote Markt is...

Een Burger King op de Grote Markt is...

  • een goed idee (30%)
  • een slecht idee (70%)
899 stemmen