De locatie van de Plas van Reef, nabij Ypenburg en Nootdorp.
Volledig scherm
De locatie van de Plas van Reef, nabij Ypenburg en Nootdorp. © Google Maps

Familie Reef wil 'eigen' plas laten dempen

Leden van de familie Reef  willen hun Plas van Reef  aan de A12 bij Ypenburg  en Nootdorp laten dempen, maar drie andere eigenaren liggen dwars. Ze vrezen dat er een verontreinigde lap grond komt te liggen.

De 'dwarsliggers' behoren tot de familie Van Laarhoven. De twee broers en een zus zijn door de familie Reef, onder meer vertegenwoordigd door Marijke Reef uit Nootdorp, voor de rechter gesleept. De advocaat van Reef eiste gisteren tijdens een kort geding dat het trio het verzet staakt.

De familie Reef heeft met een grondverwerkingsbedrijf een overeenkomst gesloten. Het bedrijf wil grond, die momenteel vrijkomt bij de aanleg van de Rotterdamse baan storten in de Plas van Reef. De eigenaren van de plas kunnen daar al geld voor vangen. De gedempte plas kan daarna worden gebruikt voor bebouwing . Uiteindelijk zou dat de eigenaren een miljoenenbedrag kunnen opleveren. ,,Het is nu of nooit", zei de advocaat van de familie Reef tijdens het kort geding.

De drie leden van de familie Laarhoven hebben slechts een minderheidsbelang, maar kunnen de overeenkomst toch tegenhouden. De rechter kreeg beide partijen toch zover dat ze nog enkele weken met elkaar overleggen. Komen ze er niet uit, dan hakt hij de knoop door.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag