Volledig scherm
Kurhaus lichtprojectie in het kader van Feest aan Zee. © Feest aan Zee

Feest aan Zee levert geld en bezoekers op

De activiteiten rond 200 jaar Scheveningen badplaats hebben 4,7 miljoen bezoekers getrokken. Dat blijkt uit voorlopige cijfers die Den Haag Marketing heeft gepresenteerd. 

De helft daarvan kwam naar nieuwe evenementen. De meeste bezoekers waren er voor culturele activiteiten (45 procent), gevolgd door muziek of een concert (32 procent) en sport (11 procent).

Volledig scherm
Opbouw van het kunstwerk van 150.000 euro op het strand van scheveningen Ringen aan zee . De twintig ringen staan voor 200 jaar badcultuur van Scheveningen.

Bij het organiserend comité dat vanavond in de Lourdeskerk zijn slotfeest vierde, waren louter lachende gezichten te zien. De Lourdeskerk zelf was dé ontdekking van het afgelopen jaar als cultuurpodium. Succesvol waren daar de concerten rond Festival Classique, de theatervoorstellingen van Firma MES en de moderne variétéprogramma’s onder auspiciën van Karel de Rooij van het duo Mini & Maxi. De Lourdeskerk blijft tot de zomer van 2021 haar functie van cultureel podium houden. In de wandelgangen wordt al gehoopt op een blijvende plek voor Scheveningen wanneer na dat jaar het Zuiderstrandtheater wordt afgebroken.

Blijvends

Het was ook de bedoeling dat het evenementenprogramma Feest aan Zee iets blijvends voor de stad zou achterlaten. Dat gebeurt verder onder meer in de vorm van een kunstwerk bij de stadsentree Centraal Station waar een wand wordt versierd met de thema’s stad en strand.

Volgens Den Haag Marketing heeft het feestjaar gezorgd voor 12,8 miljoen euro aan ‘mediawaarde’, waar was gerekend op zeven miljoen.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

  • Ja (59%)
  • Nee (31%)
  • Geen mening (10%)
975 stemmen