Volledig scherm
Ambulancepersoneel is lang bezig geweest met het jonge slachtoffer. © Regio 15

Feest Danzig abrupt ten einde na ernstig ongeluk

De schrik zat er zaterdagnacht goed in bij feestgangers en medewerkers van uitgaanstent Danzig, aan de Lange Houtstraat in Den Haag. Voor hun ogen zagen ze een jongen van de trap vallen. Hij raakte zwaargewond en ligt nog in het ziekenhuis.

Ze realiseerde zich dat er wat ernstigs was gebeurd toen ambulancemedewerkers wel héél lang bezig waren met de jongen die onderaan de trap lag. ,,Hij was al gevallen toen ik aan kwam lopen", zegt een 20-jarige vrouw uit Leidschendam-Voorburg die zaterdag feestvierde in Danzig. Ze wil liever niet met haar naam in de krant. ,,Hij was op zijn hoofd terechtgekomen. Hulpdiensten waren zeker een half uur met hem bezig.”

Onder bezoekers ging het verhaal dat de jongen zijn nek zou hebben gebroken en zou zijn gereanimeerd, maar dat is volgens eigenaar Michiel Meininger van Danzig niet waar. ,,Hij lag voor zijn leven te vechten en dat is verschrikkelijk." Op details wil hij niet ingaan. ,,De jongen ligt nog in het ziekenhuis. Van zijn ouders heb ik gisteren vernomen dat het gelukkig ietsje beter met hem gaat."

Telefoon

Volgens de horeca-eigenaar, die zelf niet aanwezig was toen het ongeluk gebeurde, was zijn personeel er snel bij om hulp te bieden en de ambulance en politie te bellen. Een deel van het uitgaanspubliek handelde volgens hem echter minder respectvol. ,,Terwijl de jongen voor zijn leven lag te vechten, pakten zij hun telefoon erbij. Onvoorstelbaar. De zaak is na het incident dichtgegooid, het feest was afgelopen.”

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

  • Ja (60%)
  • Nee (30%)
  • Geen mening (10%)
1333 stemmen