Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP

Feestende verdachten uit jacuzzi met prostituees geplukt voor stelen van 150.000 euro erfenisgeld

De verdachten die in april, vermomd als agenten, een oudere man beroofden van een erfenis van 150.000 euro, werden bij hun aanhouding uit een bubbelbad van een hotel geplukt. Ze waren met prostituees aan het feesten in de Moulin Rouge Suite van het Van der Valk hotel bij Schiphol.

Dat is althans de lezing van het Openbaar Ministerie. Akin S. (33) en Alex V. (32) uit Den Haag en Stephanie J. (33) uit De Lier zouden zich op de ochtend van 12 april als agenten hebben voorgedaan en de bewoner van een huis aan de Haagse Hoekerstraat gevraagd hebben zijn zwarte geld af te geven. Het slachtoffer zou daarop een tas met ruim 150.000 euro hebben overhandigd.

Diezelfde avond nog werd het trio in het hotel opgepakt, waar ze zoals de officier van justitie omschreef ‘genoten van allerhande geneugten’.

Bewijs

Maar hun advocaten zeiden vanmiddag tijdens een eerste voorbereidende zitting dat ze zich afvroegen of dit verhaal van het OM wel klopt. Hun cliënten ontkennen sowieso betrokken te zijn bij de overval. Verder is er geen bewijs voor het enorme geldbedrag dat was buitgemaakt. ,,Alleen een kladje met daarop een optelsom van erfenissen”, aldus een van de advocaten. Ook werd eerst een bedrag van 250.000 euro genoemd. Later werd dat bijgesteld naar 158.000 euro.

Ook omtrent het vermeende gewelddadige optreden had de advocaat van S. wel flink wat vraagtekens. ,,Dat geweld is er met de haren bijgesleept.” 

Politiekleding

Tijdens de aanhouding werd bij een van de verdachten een contant geldbedrag van 6000 euro aangetroffen. Of dat geld deel uitmaakt van de buitgemaakte erfenis is niet duidelijk. Meer geld is niet teruggevonden. Wel zei de officier van justitie dat op camerabeelden van het hotel te zien is dat er grote pakken geld in het spel zijn. Ook merkte ze op dat de moeder en zus van verdachte S. plotseling wel veel geld aan het uitgeven waren. Het huis van die familieleden is twee keer doorzocht, maar geld werd er niet gevonden. Wel politiekleding.

Van de drie verdachten mocht er één naar huis in afwachting van zijn rechtszaak. Het bewijs tegen V. was volgens de rechters niet sterk genoeg om hem nog langer vast te houden. De andere twee verdachten blijven voorlopig wel vast zitten. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag