Volledig scherm
Festival Classique is naar het Kurhaus verhuisd. © AD

Festival Classique debuteert op Scheveningen

Met een slag op de grote gong van het Residentie Orkest opende burgemeester Jozias van Aartsen gisteravond op het plein voor het Kurhaus de tiende editie van Festival Classique.

Volledig scherm
Burgemeester Jozias van Aartsen opende het festival met een slag op de gong. © AD

Vier trombonisten van het orkest voerden ter ondersteuning vanaf het balkon Achieved is this Glorious Work van Haydn uit. Daarna werd de festivalvlag gehezen, die tien dagen lang zal wapperen boven de koepel van het Kurhaus.

Na de ceremonie verzorgde het Residentie Orkest (onder leiding van de Amerikaanse gastdirigent Andrew Grams) samen met dansers en freerunners in het Kurhaus een openingsconcert met muziek van Bernstein, Copland, Barber en Saint-Saëns. 

Van 10 t/m 19 juni 2016 viert het festival zijn tienjarig jubileum met meer dan honderd voorstellingen en concerten met optredens in onder meer het Kurhaus, op de Pier en aan de boulevard. Er zijn ook kinderconcerten. Voorheen was de hoofdlocatie van het festival altijd een podium op de Hofvijver. Om kosten te besparen en wegens de werkzaamheden op het Tournooiveld is uitgeweken naar Scheveningen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag