Volledig scherm
© Provincie Zuid-Holland

Fietsers kunnen eigen locatie voor bankje kiezen

Mensen die graag fietsen, kunnen aangeven op welke plek in Zuid-Holland zij graag een bankje zouden willen om even uit te rusten. Het provinciebestuur wil honderd bankjes neerzetten.

,,Uit onderzoek van de ANWB onder fietsers bleek dat veel mensen rustpunten misten", zegt een woordvoerder Martijn den Dekker van de provincie Zuid-Holland. Verder zijn mensen best tevreden over de fietspaden. Ze gaven die een 7,6.

De bankjes moeten komen naast de 600 kilometer fietspad die de provincie beheert. Dat zijn fietspaden naast provinciale wegen. Niet de meest idyllische rustplaatsen, erkent Den Dekker. ,,Veel vrijliggende fietspaden zijn bijvoorbeeld van de waterschappen of een gemeente."

Op de website van de provincie kunnen mensen hun favoriete bankplek aangeven. Als alle suggesties binnen zijn, wordt gekeken of het praktisch mogelijk is een bankje te plaatsen. Zo ja: dan komt ie er ook. Maar het wordt geen privézitplaats. Den Dekker: ,,Het is niet je persoonlijke bankje, maar als je erop zit en het vóelt als je eigen bankje, dan is dat prima."

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag