Fifty shades-fans ontmoeten schrijfster van erotische trilogie: We zijn zelf ook een beetje zo

VideoVoor een bestsellerauteur die wereldwijd 100 miljoen boeken heeft verkocht, was de opkomst gistermiddag voor E.L. James van de stomende reeks Fifty shades of Grey niet helemaal in verhouding. Maar de dertig fans die er wèl waren voor een ontmoeting met haar bij boekhandel Paagman op de Frederik Hendriklaan waren zó fan dat ze ieder voor tien telden.

Zoals Maisie (22) en haar vriend Kishan (26). Ze hebben de boeken allebei verslonden. ,,We zijn zelf ook een beetje zo", zegt Maisie. Zoals de kern van de boekenreeks met seks tussen de miljonair Grey en een jonge vrouw die zich helemaal aan hem overgeeft? ,,Nou, zijn geld heb ik niet", zegt Kishan lachend.

Volgens de Britse schrijfster James, die sinds haar boeken 'niet meer hoeft te werken en voorin het vliegtuig kan reizen', geven haar lezers aan dat het hen veel meer gaat om het liefdesverhaal dan om de seks in haar boeken. Hoe dan ook, ze heeft weer een min of meer verboden relatie met seksuele spanning gecreëerd in haar nieuwste boek The Mister.

Vertaling

Eline (25) en Liliya (26) kwamen er helemaal voor uit Enschede. Eline leest de boeken in het Engels, Liliya in de Nederlandse vertaling. ,,Ik ben fan vanaf het eerste boek en dan sleep ik Liliya mee. Ik hou enorm van lezen, maar de boeken van E.L. James slepen je echt helemaal mee."

James zelf noemt het een fantasie die ze schept, waardoor de lezer de dagelijkse werkelijkheid kan ontvluchten. En ja, kritiek krijgt ze er zeker op. ,,Natuurlijk, ik ben een vrouw van middelbare leeftijd met overgewicht. Dan krijg je kritiek."

Volledig scherm
De echte fans maakten van de gelegenheid gebruik om met hun favoriete schrijfster op de foto te gaan. © Frank jansen

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag