Volledig scherm
Een screenshot van de video van de restanten van het Dierenpark Wassenaar. © Ralph Denessen

Filmpje Dierenpark Wassenaar 'gedwongen' van internet gehaald

De 19-jarige Ralph Denessen uit het Brabantse Heusden heeft zijn met een drone gemaakte filmpje van het vroegere Dierenpark Wassenaar van internet verwijderd. Hij zegt dit te hebben gedaan onder druk van de eigenaar van de grond waarop de oude dierentuin zich bevindt.

Denessen is gespecialiseerd in opnamen van vervallen, niet meer bestaande pretparken in Nederland en zet die op YouTube. Om ook in Wassenaar met zijn drone te filmen, had hij geen toestemming van de eigenaar gevraagd. Die eiste naar de rechter stappen en aangifte te doen wanneer de jonge filmmaker zijn creatie niet zou weghalen.

Op de video waren de restanten te zien van de in 1985 gesloten dierentuin. Zo legde de vliegende camera onder meer een ingestorte informatiebalie, verroeste kooien, het oude apenhuis en overwoekerde kassen vast.

Land van Ooit
Ralph Denessen studeert voor filmmaker aan het Koning Willem I college in Den Bosch en heeft als hobby het bezoeken van pretparken. Eerder maakte hij video's van de overblijfselen van Verkeerspark Assen en van het vroegere Land van Ooit in Drunen. Met het laatste filmpje - dat bijna 875.000 keer werd bekeken - verdiende hij een nominatie voor de prijs van Drone video van het jaar 2015.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag