Volledig scherm
In actie tijdens het EK Volleybal. Ter illustratie. © anp

Finale WK Volleybal in Haagse Sportcampus

Den Haag is in 2018 de gastheer van het grote volleybalevenement Volley2018. Tussen 15 en 22 juli spelen mannen en vrouwen de eindronde van het EK Beachvolleybal in Sportcampus Zuiderpark. Ook de (halve) finale van het EK Volleybal voor mannen onder de 20 jaar wordt in de nieuwe topsporthal afgewerkt.

De poulewedstrijden voor de verschillende Europese kampioenschappen zijn verdeeld over acht speelsteden, waaronder Den Haag. De finale van het WK Zitvolleybal (mannen en vrouwen) vindt eveneens plaats in de Haagse Sportcampus.

De gemeente draagt als finalestad 850.000 euro bij aan het budget van 7,6 miljoen euro. Volgens verantwoordelijk sportwethouder Rabin Baldewsingh heeft Den Haag met Volley2018 de kans om zich internationaal in de schijnwerpers te zetten.

Zo zal de NOS dagelijks een programma uitzenden voor naar verwachting 500.000 kijkers. Ook zou het evenement volgens de organisatoren internationaal goed zijn voor 80 miljoen kijkers verspreid over 100 landen.

  1. Haagse Gerry (77) cremeerde zijn broer en raakte tijdens terugvlucht in coma, zijn familie is radeloos
    PREMIUM

    Haagse Gerry (77) cremeerde zijn broer en raakte tijdens terug­vlucht in coma, zijn familie is radeloos

    De zoons van Gerry van Duuren (77) en zijn vrienden spreken al over een horrorverhaal waarin hun vader, vriend en zijzelf terecht zijn gekomen. Oud-Hagenaar Van Duuren die al 55 jaar in Australië woont en in Nederland was voor de crematie van zijn broer, vecht nu zelf in een ziekenhuis in Sri Lanka voor zijn leven nadat hij op de terugvlucht van Schiphol naar Australië door stewardessen bewusteloos in zijn stoel was gevonden.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag