Volledig scherm
Chris Hinze - fluitist

Fluitist Chris Hinze start laatste tournee: ‘Ik laat me inspireren door mijn reizen’

Even vragen aanChris Hinze (81) is fluitist, componist en producer. 12 oktober begint zijn afscheidstournee, genaamd Chris Hinze- Incredible India. De voorstelling is een combinatie van beelden van zijn reizen en livemuziek. De première is in Muzee, in Scheveningen.

Wat bracht u naar Muzee?

,,Ik wilde heel graag in Den Haag beginnen. Ik ben hier weliswaar niet geboren, maar wel getogen. Daarbij komt dat er in deze week geen andere locaties in Den Haag meer beschikbaar waren. Eigenlijk vind ik het wel lekker dat de première niet in een concertgebouw is. Muzee heeft een klein theater, dat is veel intiemer."

Waarom gaat het over India?

,,Ik laat me inspireren door mijn reizen; de mensen die ik spreek en de gebieden waar ik kom. Ik ben in de zeventiger jaren naar India gereisd. Ik kwam daar op een avond aan en het was ontzettend donker. Om het hele vliegveld waren toen slums, dat zijn hele wijken met hutjes van karton. Overal waren lichtjes van de vuren die ze stookten. Sommige mensen kunnen niet tegen de enorme verschillen tussen rijk en arm daar. Maar ik was meteen gefascineerd. Ik ben daar verliefd geraakt op India."

En wat nou als u toch de kriebels krijgt om nog een voorstelling te maken?

,,Het is niet zo dat ik stop met spelen. Ik stop met het maken van grote producties. Met deze tour ben ik ruim twee jaar bezig geweest, ik wil geen grote tour van twintig tot dertig concerten meer. Ik ga nog wel verder met intieme concerten en voorstellingen op speciale gelegenheden. Het spelen houdt niet op."

Wat zou u mensen willen meegeven?

,,Ik raad iedereen aan om na het studeren eerst nog een jaartje te reizen. Je krijgt hier een heel ander beeld van de wereld en van de mensen. Zeker met weinig geld is het een heel avontuur.”

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag