Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

Forse uitbreiding van het aantal laadpalen voor elektrische auto's

Het aantal publieke laadpalen voor elektrische auto’s in Leidschendam-Voorburg wordt de komende tijd fors uitgebreid. Inwoners kunnen sinds gisteren makkelijk zelf zo’n paal aanvragen via internet. Het centrale punt helpt het aanvraagproces te verkorten.

Een laadpaal aanvragen en het plaatsen ervan zijn gratis. Wel moet aan verschillende voorwaarden worden voldaan. Zo mag er geen publieke paal staan in een bepaalde straal rond het punt waar de autobezitter zijn aangevraagde paal wil hebben. In Leidschendam-Voorburg is dat binnen 250 meter loopafstand.

De gemeente verwacht dat met de verbeterde aanvraagprocedure, die gisteren is geïntroduceerd, wordt bijgedragen aan de versnelde uitrol van een dekkend laadnetwerk in de gemeente. Op dit moment staan er zo’n 70 openbare laadpalen in Leidschendam-Voorburg.

Concessie

De gemeente heeft twee jaar geleden concessie verleend aan het bedrijf Engie voor de installatie en exploitatie van elektrische laadpalen in Leidschendam-Voorburg, dat zo’n 75.000 inwoners telt. De gemeente plaatst al vijf jaar laadpalen in de openbare ruimte. Ook de palen die langer dan twee jaar terug zijn geplaatst, zijn overgenomen door Engie. Zo heeft de gemeente nu één exploitant voor alle laadpalen, waardoor ook overal dezelfde prijzen en voorwaarden gelden.

Aan een aanvraag wordt onder meer de voorwaarde gesteld dat iemand woont of werkt in Leidschendam-Voorburg en dat de aanvrager geen eigen parkeerterrein of garage heeft om een auto op te laden.

Aanvragen kunnen worden gedaan via www.laadpaalnodig.nl.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag