Frank Koen is benoemd tot waarnemend burgemeester van Wassenaar en is opvolger van Charlie Aptroot.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank Koen is benoemd tot waarnemend burgemeester van Wassenaar en is opvolger van Charlie Aptroot. © Joep van der Pal

Frank Koen past in Wassenaarse traditie

Op omstreden bestuurders lijken ze in Wassenaar patent te hebben. De nieuwe burgervader Frank Koen weigerde zes jaar lang in zijn vorige standplaats te komen wonen.

Een waarnemend burgemeester heeft een groot voordeel boven een ‘echte’ burgemeester: hij heeft niet de wettelijke plicht in zijn standplaats te komen wonen. Dat scheelt een hoop gedoe, weet Frank Koen. In Capelle aan den IJssel maakte hij het zich onnodig moeilijk door te ‘vergeten’ te verhuizen.

Koen, die in 2010 in Capelle werd benoemd, slaagde er wegens de woningcrisis niet in zijn woning in Lexmond te verkopen. De gemeente stak 25.000 euro in een pied-à-terre voor Koen, maar daar sliep hij uiteindelijk slechts vier nachten. Hij verbleef liever thuis, 54 autokilometers verderop in zijn Lexmondse bungalow.

 1. Afdelingen van Bronovo worden niet heropend: ‘Leidt niet tot meer IC-bedden’
  PREMIUM

  Afdelingen van Bronovo worden niet heropend: ‘Leidt niet tot meer IC-bed­den’

  Met een even onverwacht als opvallend statement mengt waarnemend burgemeester Remkes van Den Haag zich in de discussie over de sluiting van het Bronovoziekenhuis. Nu alleen al een kleine 200 mensen met het coronavirus in het ziekenhuis zijn opgenomen, afkomstig uit de hofstad en omliggende gemeenten, vindt Remkes het géén goed idee om de intensive care van het ziekenhuis in Benoordenhout te heropenen.
 2. Vakantieparken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een appartement driehoog’
  PREMIUM

  Vakantie­par­ken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een apparte­ment driehoog’

  Terwijl elders in het land vakantieparken en campings op slot zijn gegaan, kun je in Den Haag en omliggende gemeenten nog gewoon een vakantiehuisje boeken. Restaurants, zwembaden en andere voorzieningen op de parken zijn wel gesloten, maar chaletjes zijn nog steeds verkrijgbaar. Er zijn minder gasten vanwege het coronavirus, maar de parken zijn niet leeg. ,,De gasten komen vooral voor de rust.’’ Hoe verantwoord is dat?

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag