Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie. © Privéfoto

Frauderende autoverkoper uit Leidschendam draaide tellers soms 180.000 kilometer terug

Een 49-jarige autoverkoper uit Leidschendam wordt ervan beschuldigd dat hij de kilometerstanden van auto’s terugdraaide. Het Openbaar Ministerie eiste vandaag vijf maanden cel.

De zaak kwam aan het rollen nadat een klant die een auto had gekocht, vermoedde dat het aantal gereden kilometers niet klopte. Toen hij vervolgens op de website van de garage keek, zag hij dat zijn ingeruilde auto er inmiddels te koop stond, met een lagere kilometerstand. 

Reparaties

De Leidschendamse verdachte kreeg zestien gevallen van kilometerfraude in de schoenen geschoven door het Openbaar Ministerie. Uit registraties blijkt dat hij sommige tellers wel 150.000 en 180.000 kilometer had teruggedraaid. Dat kan worden nagegaan, omdat erkende garagebedrijven tijdens reparaties de kilometerstanden van de voertuigen doorgeven aan de RDW.

De man ontkent iets te maken te hebben met de fraude. Hij zou de auto’s zo ingekocht hebben en controleerde de meterstanden nooit. Dat vond de officier van justitie ongeloofwaardig, omdat de kilometerstand juist zo belangrijk is voor de waarde van een auto. Tegen de man werd een celstraf van vijf maanden geëist, waarvan twee maanden voorwaardelijk. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

  • Ja (65%)
  • Nee (25%)
  • Geen mening (10%)
6531 stemmen