Volledig scherm
© Politie Zuiderpark

'Ga niet bij vreemde naar binnen om Pokémon te vangen'

Het populaire spel PokémonGo lijkt ook Den Haag in zijn greep te krijgen. Er zijn in de stad nog geen incidenten gebeurd. De politie attendeert spelers wel op hun veiligheid en het bezit van anderen.

Quote

Uiteraard mag men er vanuit gaan dat het vangen ervan in het besloten deel van het bureau geen optie is

Politie Zuiderpark

Overal mensen die met hun telefoon voor het gezicht door de straten lopen. Geen aandacht voor de wereld om hun heen, alleen voor het beeldschermpje. Het is het gevolg van de lancering van het razend populaire spel PokémonGo. Inmiddels heeft de hype ook Den Haag bereikt. Zo speelden agenten van Politie Zuiderpark gisteren mee met een aantal jongens die in het park naar Pokémons aan het zoeken waren.

Bureaus overspoeld
In het buitenland heeft het spel al voor de nodige problemen gezorgd. Zo werden politiebureaus overspoeld met mensen die daar een Pokémon wilden vangen die in het gebouw was geplaatst. Vermoedelijk zit er ook een Pokémon verstopt in politiebureau Zuiderpark. Dat wordt op Facebook gemeld. Tot nu toe zijn er nog geem mensen aan het bureau geweest om een Pokemon te vangen. ,,Indien er verandering in die situatie komt, dan zullen we daar naar handelen'', aldus de politie. ,,Uiteraard mag men er vanuit gaan dat het vangen ervan in het besloten deel van het bureau geen optie is.''

Politie Zuiderpark waarschuwt gebruikers van het spel ook voor hun veiligheid. ,,En we vinden het belangrijk dat ze het bezit van anderen respecteren. We willen niet dat men bij vreemden naar binnengaat of al fietsend op jacht gaat naar Pokémons.'' Het bureau is van plan om komende week meer aandacht aan de hype te besteden.

Reality
Pokémon Go is een zogeheten 'augmented reality-spel' waarin spelers via hun scherm de Pokémon in de echte wereld kunnen zien. Wanneer je de camera van je telefoon ergens op richt kun je vanzelf een Pokémon op je scherm zien verschijnen. Het spel is sinds deze week te installeren, maar nog niet beschikbaar in Nederland.

Om een Pokémon te kunnen vinden moeten de spelers op pad gaan. De beestjes zijn namelijk op verschillende plekken te vinden.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag