Geen celstraf, wel tbs met dwangverpleging voor Haagse steker Malek F. in hoger beroep

videoMalek F. die bij de Haagse Hogeschool drie mensen neerstak is in hoger beroep opnieuw alleen veroordeeld tot tbs. Hij krijgt geen celstraf. Van een terroristisch misdrijf is geen sprake. Het oordeel is hetzelfde als eerder van de rechtbank in 2019. Een vonnis waar toen het Openbaar Ministerie als de advocaten van Malek F. niet mee eens waren en daarom in hoger beroep gingen.

 1. Mensenrechtencollege kritisch op OM na klimaatarrestaties: ‘Demonstratierecht onder druk’

  Mensenrech­ten­col­le­ge kritisch op OM na klimaatar­res­ta­ties: ‘Demonstra­tie­recht onder druk’

  Het demonstratierecht staat ‘ernstig onder druk‘ door het aanhouden van klimaatactivisten die opriepen tot de blokkade van de A12, oordeelt het College voor de Rechten van de Mens dinsdag. ,,De overheid moet demonstraties faciliteren”, benadrukt het mensenrechtencollege. ,,Inzet van strafrechtelijke instrumenten om de organisatie van een demonstratie te verhinderen is een extreem zwaar middel dat niet makkelijk te rechtvaardigen valt.”
 2. Burgemeester Van Zanen onder vuur na aanhoudingen klimaatactivisten: ‘Ik maak geen onderscheid’
  PREMIUM

  Burgemees­ter Van Zanen onder vuur na aanhoudin­gen klimaatac­ti­vis­ten: ‘Ik maak geen onder­scheid’

  De aanhouding van honderden klimaatactivisten in Den Haag afgelopen weekeinde heeft voor een storm van kritiek geleid op burgemeester Van Zanen. De massa-arrestatie staat in schril contrast met het politie-optreden tijdens de boerenacties, vindt een groot deel van de raad. Maar Van Zanen verzekert de raad dat hij geen onderscheid maakt in demonstranten. Hij kon in dit geval niet anders, benadrukt hij.

In samenwerking met indebuurt Den Haag