Volledig scherm
PREMIUM
Sjaak Bral © Frank Jansen

Geen huisjesmelker zo berucht in Den Haag als Harry O.

Column‘Op doordachte en doortrapte wijze maakte hij misbruik van hun zwakke positie’, aldus de rechter. Maar Harry O. ging na zijn veroordeling door met smerige zaakjes.

Geen huisjesmelker zo berucht in Den Haag als Harry O. Zijn volledige naam is makkelijk te vinden op internet, de volksmond noemt hem Harry Singh. De lijst van al dan niet bewezen kwade daden is indrukwekkend: hypotheekfraude, vervalsen van huurcontracten, frauderen met energiemeters, illegale kamerverhuur, witwassen van crimineel geld en verkrotting van panden.

De rechter oordeelde al in 2015 dat Harry O. vijf jaar de cel in moest. Zijn bezit - dertig panden en negen miljoen euro contanten - werd in beslag genomen. Na jarenlange juridische strijd delft Harry Singh het onderspit en komt er zelfs een jaartje cel bij. Maar Harry zingt het al een hele tijd uit zonder gepakt te worden. Hij vluchtte direct na zijn veroordeling in 2015 en verblijft, zo wordt gefluisterd, in Suriname.

  1. Dief van portemonnee Haagse muzikant Ed Struijlaart opgepakt in Den Haag: ‘Boef bood excuses aan’
    PREMIUM

    Dief van portemon­nee Haagse muzikant Ed Struij­laart opgepakt in Den Haag: ‘Boef bood excuses aan’

    Een van de dieven die in oktober de portemonnee van de Haagse singer-songwriter Ed Struijlaart pikten tijdens een optreden in Zwolle, is afgelopen donderdag in Den Haag opgepakt. Tijdens het optreden in de Odeon werd de portemonnee met pinpas van Struijlaart door twee dieven uit zijn kleedkamer meegenomen. Het verhaal kreeg een bizarre wending toen een van de dieven via Instagram contact met hem zocht, zijn excuses aanbood en de pas naar Struijlaarts moeder stuurde.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag