Geen ijsbolletje, maar een rolletje

VideoAan de Korte Poten zit een nieuwe, 'koude' verrassing: een ijscoman die wel heel bijzonder ijs verkoopt. Het geschaafde ijs is wordt in perfecte rolletjes in een bakje gestoken. De smaken lopen uiteen van cookies tot strawberry-cheesecake en er zijn verrassende toppings zoals chilipoeder, zoutkristallen en pindakaas.

Eigenaar Chi Tang heeft zijn winkel ongeveer een maand geleden geopend aan de Korte Poten in Den Haag. Hij is de eerste die dit concept, oorspronkelijk uit Thailand, uitprobeert in de lage landen. Teppanyaki ijs, heet het. ,,Het is spannend, maar ik hoop dat het aanslaat. Ik wilde graag een winkel openen met mijn vrouw, en zij is een echte zoetekauw. Mijn winkel is naar haar vernoemd. Ze heet Miriam, maar dat is een beetje lang.'' 

Tang heeft het concept uit Amerika, maar het komt oorspronkelijk uit Thailand. ,,Ik zag het en ik dacht: dit is het. Mocht dit concept mislukken, dan eet ik nooit meer een bolletje ijs. Niet omdat het mijn eigen zaak is, maar omdat het oprecht veel lekkerder is."

Echt

Het ijs verschilt ook daadwerkelijk van bolletjes ijs. Er wordt geen gebruik gemaakt van smaak- of kleurstoffen: er worden enkel echte ingrediënten gebruikt, zoals puntjes cheesecake of echte pindakaas. ,,Een aardbeitje is echt een aardbei, en brownie-smaak wordt gemaakt van échte brownies."

Daarnaast wordt het ijs natuurlijk ook op een onconventionele, creatieve manier klaargemaakt. Het kan vergeleken worden met de bereiding van een crêpe. ,,We leggen de ingrediënten op een ijskoude plaat. Vervolgens maak ik het klein met paletten en mengen we dit met de ijsbasis. Als het echt koud is, schrapen we het ijs tot rolletjes."

Volledig scherm
Cookie-ijs met aardbeientopping. © Tess Fluit

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag