Volledig scherm
© Lex de Jonge

Geen Nederlandse en Haagse vlag in raadzaal

De Nederlandse vlag krijgt geen plek in de Haagse raadzaal. Ook de Haagse vlag zal niet te zien zijn in de arena van de lokale politiek. Een nipte meerderheid van de gemeenteraad stemde het vlagvoorstel vanavond weg.

Groep de Mos, VVD, PVV en ChristenUnie/SGP hadden de vlaggen graag zien wapperen in de zaal. Zij zagen er een mooie kans in om die manier hun trots op Nederland en Den Haag uit te stralen.

,,De Nederlandse vlag staat wel tijdens de naturalisatieceremonie in de raadzaal, maar niet tijdens de raadsvergadering’’, zei Arjen Dubbelaar van Groep de Mos. ,,Wij willen deze vlag permanent in onze vergaderzaal hebben. Daarnaast moet er ook een Haagse vlag komen. Wij zijn trots op ons land en onze stad en dit willen we te allen tijde uitstralen naar onze inwoners. Symboliek hoort erbij.''

Te weinig

Maar het voorstel kreeg van de partij kreeg net te weinig stemmen: 20 raadsleden waren voor 23 tegen. Ook de tegenmotie van de Haagse Stadspartij om de piratenvlag permanent in de raadzaal tentoon te stellen haalde het niet. De tekst van artikel 1 (idee PvdA) zal ook niet in de zaal te lezen zijn.

De moties voor de vlaggen werden in november 2017 ook al tevergeefs ingediend. Groep de Mos had gehoopt dat de nieuwe gemeenteraad wel voor zou zijn.  

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag