Volledig scherm
Het desbetreffende gokspel in de woning in de Ter Heijdestraat. © Politie Den Haag

Geld in beslag genomen om illegaal gokken in woning

De politie heeft gisteren in samenwerking met de Haagse Pandenbrigade in een woning aan de Ter Heijdestraat in de Schilderswijk een 'gokpaleis' opgerold. Er is een geldbedrag van ruim 7000 euro in beslag genomen.

Er kwamen bij de politie de afgelopen tijd veel meldingen binnen over de woning. Daar kwamen veel mensen langs, terwijl er niemand woonde. Daarop ging de brigade over op een controle, en werd daarbij ondersteund door de politie. 

,,Eenmaal binnen bleek het pand niet te zijn ingericht om te kunnen wonen. Wel stonden in twee aparte ruimten goktafels met daaromheen een hoeveelheid stoelen'', stelt de wijkagent die gisteren aanwezig was bij de controle. ,,Aan één van de twee goktafels zagen wij een groep mensen zitten die ogenschijnlijk bezig waren met een kaartspel, getuige de speelkaarten en stapels fiches op de tafel.''

Iedereen werd gecontroleerd. Daarbij kreeg één iemand een proces-verbaal, omdat die zich niet kon identificeren.

In totaal is een geldbedrag van ruim 7000 euro in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar de herkomst van het geld en onderzoekt of er sprake is van witwassen. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag