Volledig scherm
Foto Scrooge ter illustratie. © ANP

Geldprijs voor Haagse initiatieven die bijdrage aan stad leveren

Wethouder Robert van Asten van cultuur heeft vrijdag de cultuurprijs Haagse C 2018 uitgereikt aan het dansproject Good [old] Times en de grootschalige musical Scrooge. Beide winnen een geldbedrag van 500 euro.

Met de Haagse C wil CultuurSchakel Haagse projecten en initiatieven die met kunst en cultuur een bijdrage leveren aan de stad extra erkenning geven. Het thema van de Haagse C 2018 was ‘kunst verbindt’. Uit de 25 aanmeldingen bleven zes genomineerden over in twee categorieën. De eerste categorie waren initiatieven uitgevoerd door vrijetijdskunstenaars, de tweede initiatieven uitgevoerd door een combinatie van vrijetijdskunstenaars en professionals. Ook het publiek stemde massaal voor Scrooge en Good [old] Times.

Good [old] Times won in de eerste categorie, onder meer vanwege het enorme enthousiasme van de deelnemers. Het project speelde op veel plekken in de stad en zorgde daarmee voor verbindingen binnen de wijk. De samenwerking met het Holland Dance Festival en de Cultuurankers is iets dat de jury erg aansprak.

Scrooge viel op omdat het verbindingen legde in de breedste zin van het woord: jong, oud, professional, amateur, alles kwam samen in dit omvangrijke project. Ook heeft Scrooge een enorm groot bereik gehad, zowel binnen de wijk als daarbuiten.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Een Burger King op de Grote Markt is...

Een Burger King op de Grote Markt is...

  • een goed idee (30%)
  • een slecht idee (70%)
731 stemmen