Volledig scherm
© Martin Sharrott Fotografie

Geliefde boswachter Jenny herdacht met film en eigen kinderboek

Het nieuws dat Haagse boswachter Jenny van Leeuwen plotseling was overleden kwam begin oktober als donderslag bij heldere hemel. Ter nagedachtenis aan Jenny komt het Omniversum met een benefietvoorstelling. 

Jenny deelde haar liefde voor de natuur met iedereen, vooral met kinderen. Ze liet hen kennismaken met de bijzondere natuur in haar werkgebieden. Naast haar werk als boswachter had Jenny meerdere talenten. Zo schreef ze een kinderboek, genaamd Wilde Dieren – Fotoversjes uit de natuur en sprak ze de film Backyard wilderness in.

Als eerbetoon aan de geliefde boswachter toont het Omniversum op 20 december om 19.00 uur de door Jenny ingesproken film. Daarnaast wordt die avond haar kinderboek gepresenteerd. Daarin staan zowel foto’s als versjes die ze heeft achtergelaten. Jenny zal dus zelfs na haar overlijden kinderen stimuleren om zich in te leven in de wereld van de dieren. En om lekker naar buiten te gaan.

De opbrengst van zowel het boek als de voorstelling gaat naar het Wereld Natuur Fonds. En voor wie niet kan wachten tot 20 december, het kinderboek van Jenny is al te bestellen via fotoversjes.nl.

Bekijk hier de oude beelden van Jenny van Leeuwen die eind februari uitleg gaf over  de film‘Backyard Wilderness’.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag