Jack Thiadens, bestuursvoorzitter ad interim van Haagse Wijk- en Woonzorg, van een organisatie op de rand van faillissement naar quitte draaien, rust onder medewerkers en een nieuw certificaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Jack Thiadens, bestuursvoorzitter ad interim van Haagse Wijk- en Woonzorg, van een organisatie op de rand van faillissement naar quitte draaien, rust onder medewerkers en een nieuw certificaat. © Nico Schouten

Gelukt: geld bijna failliete verpleeghuizen HWW op orde, nu de huizen zelf opknappen

Een jaar geleden stond de Haagse Wijk- en Woonzorg, met bekende verpleeghuizen als de Eshoeve en de Schildershoek, op de rand van een faillissement. Na onder meer het vertrek van 60 mensen op het hoofdkantoor zijn de financiën nu op orde. Maar de verouderde staat van de verpleeghuizen baart nog grote zorgen.

  1. 
Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
    PREMIUM
    interview

    Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

    Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag