Volledig scherm
Archieffoto: Duel om de bal in de wedstrijd HSV Escamp - JuVentas Amateurs 4e klasse © Jan den Breejen

Gemeente moet voetbalvereniging Escamp 25.000 euro betalen

De rechtbank heeft bepaald dat de gemeente Den Haag voetbalvereniging Escamp een bedrag van 25.000 euro moet betalen. De club ging in beroep tegen het feit dat zij van de gemeente in 2016 moesten vertrekken van het Sportpark Escamp 1. 

Op last van de gemeente mocht de club, na het seizoen 2015/2016, hun thuiswedstrijden niet meer op Sportpark Escamp 1 houden. Waarnaar de club in beroep ging onder aanvoering van advocaat Richard van der Zwan.  Door het vertrek heeft Escamp namelijk voor het tweede opeenvolgende seizoen geen elftallen ingeschreven voor de competities.

Bouwkeet

De club kreeg tijdelijk een bescheiden veld in de buurt tot hen beschikking. ,,Dat is een bouwkeet. Daar kunnen we met honderden leden echt niet overleven'', zei de voorzitter van de club toen al in een raadsdebat. De club moest de seizoenen die hierop volgde van club naar club verhuizen.

De vereniging bestaat nu wel nog steeds, maar komt niet met elftallen uit in de competitie. Veel (jeugd)leden zijn destijds overgestapt naar andere verenigingen. Het bestuur van HSV Escamp is nog druk bezig om te kijken naar de toekomst van de club.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag