In de woonwijken Zichten, Gaarden en Dreven zullen woningen worden gesaneerd. In de Zichten zal dit pand aan Het Zicht worden gerenoveerd.
Volledig scherm
In de woonwijken Zichten, Gaarden en Dreven zullen woningen worden gesaneerd. In de Zichten zal dit pand aan Het Zicht worden gerenoveerd. © Peter Franken

Gemist? Duizenden Hagenaars moeten gedwongen verhuizen en geld voor ernstig zieke Graziano (7) is op

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws uit Den Haag en omstreken vandaag te volgen? Dit is het nieuws van donderdag 30 juli.

 1. Door dementie vergeet Hans constant woorden, maar melodieën zitten in zijn hoofd ‘getimmerd’
  PREMIUM

  Door dementie vergeet Hans constant woorden, maar melodieën zitten in zijn hoofd ‘getimmerd’

  Hans (85) mag dan dementerend zijn, zingen kan hij als de beste. Melodieën zitten ‘in zijn hoofd getimmerd’. Zeker de Matthäus Passion die hem herinnert aan zijn jeugd. Hans is een van de leden van het Participatiekoor dat voor een derde uit mensen met dementie bestaat. Zij worden stuk voor stuk begeleid door twee ‘mantelzingers’. ,,Ik zing de hele dag, het geeft me energie.”
  Delft
 2. Abdel is wanhoop nabij, na veertien jaar schimmel in zijn woning: ‘Waarom helpen ze mij niet?’
  PREMIUM

  Abdel is wanhoop nabij, na veertien jaar schimmel in zijn woning: ‘Waarom helpen ze mij niet?’

  Bewoner Abdel Khalak el Hanouni is wanhopig. De Hagenaar heeft nu al veertien jaar last van vocht en schimmel in zijn woning. Elke keer belooft de woningcorporatie er iets aan te doen, maar een oplossing is er nog steeds niet. Het is zelfs alleen maar erger geworden. Op de muren groeit nu een ‘suikerachtige’ substantie. ,,Ik maak me grote zorgen over onze gezondheid’’, zegt hij bijna in tranen.
  Den Haag

In samenwerking met indebuurt Den Haag