Volledig scherm
Manon Uphoff, Nederlandse schrijfster.

Genomineerde auteurs tussen de jongeren bij Bookspot Literatuurprijs

Leerlingen van zeven Haagse scholen kiezen morgen hun favoriete boek tijdens de Bookspot Literatuurprijs 2019 in de Centrale Bibliotheek in Den Haag.

Behalve veel jongeren en docenten zijn ook de auteurs van de genomineerde boeken afgereisd naar de stad. Aanwezig zijn Peter Buwalda, Nicolien Mizee, Marente de Moor en Manon Uphoff (foto). Namens Wessel te Gussinklo is zijn uitgever aanwezig, hijzelf is verhinderd.

De leerlingen hebben allemaal een van de vijf boeken van de shortlist gelezen. Ze gaan vervolgens de boeken bespreken en kiezen uiteindelijk een favoriet.

Ook wordt er gediscussieerd over de inhoud van de boeken, met elkaar en met de aanwezige auteurs. Die laatsten zullen beargumenteren waarom nu juist hun boek de literatuurprijs verdient.

Moord op de moestuin

De scholieren zijn afkomstig van de scholen VCL, Maris College Belgisch Park, Maerlant Lyceum, Gymnasium Haganum, Johan de Witt College, Christelijk Lyceum Zandvliet en Scholengemeenschap Dalton Voorburg.

Per klas worden alle titels van de Shortlist fictie gelezen. De vijf genomineerde titels zijn: Otmars zonen van Peter Buwalda, De hoogstapelaar van Wessel te Gussinklo, Moord op de moestuin van Nicolien Mizee, Foon van Marente de Moor en Manon Uphoff met Vallen is als vliegen.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag