Volledig scherm
Angelica Spaans had na de diefstal van de harde schijf met de foto's van haar dochter Djamilla alleen nog een herinneringskoffertje. De schijf is nu weer terug. © Frank Jansen

Gestolen schijf met foto's overleden dochter terecht

Grote opluchting bij de Haagse ouders Angelica en Tom Spaans: de gestolen harde schijf met foto's van hun overleden dochter Djamilla is terug. ,,We zijn door het dolle heen," zegt Angelica. ,,Dit is het mooiste cadeau dat we op deze eerste verjaardag van onze dochter Fay konden krijgen."

Volledig scherm
De gestolen schijf werd door het raam van een bestelbus gegooid. © Facebookpagina HLS Group BV

Moeder Angelica is ongelofelijk blij de schijf weer in handen te hebben. ,,We hebben er slapeloze nachten van gehad. Nu hebben we de foto's meteen gekopieerd en in de cloud gezet.''

Begrafenis
De externe harde schijf werd vorige week samen met een laptop gestolen bij een inbraak in de bedrijfsbus van Tom in Den Haag. Er stonden foto's op van Djamilla, het dochtertje van Angelica en Tom dat december 2013 te vroeg werd geboren en overleed. Van onder meer de geboorte, de opbaring en de begrafenis werden foto's gemaakt en op de bewuste harde schijf gezet.

Gouden tip
Na de diefstal deed de familie via Facebook een emotionele oproep aan de dieven om in ieder geval die harde schijf met de foto's terug te bezorgen. Een eigenaar van een Haags verhuisbedrijf in Den Haag loofde een beloning van 200 euro uit voor de gouden tip. Anderen verhoogden dat bedrag later tot totaal 1000 euro.

De schijf is terugbezorgd bij het verhuisbedrijf, zij het op een ongewone manier: het apparaat is dwars door het voorraam van een bestelbus van de verhuizer gegooid. Medewerkers vonden de harde schijf maandagochtend op een voorstoel tussen het gebroken glas. 

Tipgeld
Toch reageert de verhuizer opgetogen: 'Yessss hij is terecht,' schrijft eigenaar Nico Hoogweg op zijn facebookpagina.,,Het tipgeld besteed ik aan een nieuw raam. Ik hoorde net dat ik er drie weken op moet wachten omdat het uit het buitenland moet komen, maar dat heb ik hier wel voor over."


Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag