Volledig scherm
De Sportlaan in Den Haag. © Google Streetview

Gevaarlijke situaties op de Sportlaan voor schoolgaande kinderen

Menig scholier maakt - nu het schooljaar weer is begonnen - gebruik van de Sportlaan als fietsroute om naar school te gaan. En dat levert gevaarlijke situaties op, stelt de Haagse CDA-fractie, die pleit voor snelle verbeteringen op het traject.

,,Vanwege de afsluiting van de Segbroeklaan wordt al het verkeer tijdelijk omgeleid via de Sportlaan’’, schetst CDA-woordvoerder Daniëlle Koster.

,,Zonder deze omleiding is de Sportlaan tussen de Nieboerweg en Houtrustweg al een gevaarlijk route voor fietsers. Dit komt doordat de Sportlaan enkele jaren geleden is versmald en er weinig ruimte is overgebleven voor auto’s en fietsers om elkaar te kunnen passeren.’’

Met al het extra verkeer op de Sportlaan is er besloten om de maximumsnelheid te verlagen. ,,Maar automobilisten houden zich niet aan de maximumsnelheidverlaging van 30 kilometer per uur en rijden nog gewoon 50. Hierdoor is het hartstikke gevaarlijk geworden voor fietsers die de rijbaan moeten delen.”

Maatregelen

Het CDA pleit ervoor om fietsers om te leiden via een veiligere route parallel aan de Sportlaan. ,,En om daarnaast maatregelen te treffen door bijvoorbeeld het markeren van een fietspad op de rijweg.’’

Afgelopen week bleek uit een inventarisatie van RTLNieuws en de Rijksuniversiteit Groningen dat Haagse kinderen verhoudingsgewijs veel kans maken op een ongeluk op de route naar school.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag