Volledig scherm
De 39-jarige Sevgül werd dood gevonden in haar woning aan de Hogezijde in Den Haag. © privé

Gevluchte man (41) knipt na moord op zijn vrouw Sevgül (39) enkelband door

De man die verdacht wordt van de dood van zijn vrouw Sevgül (39) uit Den Haag stond onder toezicht van justitie. Na haar dood knipte hij zijn enkelband door en sloeg op de vlucht. Hij werd een paar dagen later alsnog aangehouden.

Volledig scherm
De politie heeft na de vondst de omgeving rondom de woning afgezet. © Regio15

De vrouw werd zondag 29 september dood gevonden in haar woning aan de Hogezijde, in de Haagse wijk Bouwlust. De man die verantwoordelijk zou zijn voor haar dood is haar echtgenoot. Zij hadden huwelijksproblemen en Sevgul zou van hem hebben willen scheiden. Beiden zijn van Turks-Koerdische afkomst en komen uit het gebied  Karakoçan in het oosten van Turkije. Veel Haagse Koerden komen uit dit gebied. 

In de kring van de Koerden wordt verteld dat de man het op zaterdagavond goed zou hebben willen maken met zijn vrouw, maar dat het die avond uit de hand zou zijn gelopen en dat hij haar zou hebben gewurgd. Daarna knipte hij zijn enkelband door en ging ervandoor. 

Oudste zoon

De volgende middag, zondag 29 september, werd Sevgül gevonden. Verschillende Koerdische media melden dat het haar oudste zoon was die haar vond. Ze had twee kinderen, rond de zeven en zestien jaar. 

Volgens een bekende van het stel was de 41-jarige echtgenoot veroordeeld voor het bezit van drugs. Het ministerie van justitie, dat de incidenten met een enkelband bijhoudt, wil niet op individuele gevallen ingaan. Het is niet bekend wie de advocaat is van de moordverdachte. 

Heeft u tips? Dan kunt u die mailen naar dit adres.

Bekijk hieronder de beelden die vlak na de vondst van het lichaam zijn opgenomen. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag