Volledig scherm
Exterieur van zalencentrum Opera aan de Fruitweg. © ANP

Gewoon weer kerstdiner van Groep De Mos in Opera

Den Haag Groep De Mos organiseert ook dit jaar op derde kerstdag weer een feestdiner voor eenzame ouderen en mensen met een kleine beurs. Dat gebeurt opnieuw in zalencentrum Opera. Het onderzoek van de rijksrecherche naar mogelijke bevoordeling van deze feestzaal door de politieke partij, doet daar niets aan af.

,,Mensen die daar wat van vinden moeten, dat lekker doen. Maar wij houden deze mooie traditie gewoon in ere”, zegt partijleider Richard de Mos. Dat betekent dat hij met zijn fractiegenoten als kelner met schalen eten de zaal rondgaat, terwijl de gasten genieten van ‘een kerstman, zangers en elfjes’ die het entertainment verzorgen.

Quote

Wij krijgen van de Opera gewoon een factuur voor de zaalhuur

De Mos

De kosten voor het diner worden door de partij gedragen, legt De Mos uit. ,,Wij krijgen van de Opera gewoon een factuur voor de zaalhuur.” Groep De Mos heeft wel giften gekregen om de avond te bekostigen.

Vorig jaar waren nog 750 minima en eenzame mensen te gast, dit jaar zijn dat er 500. ,,Iets minder, omdat het wel heel erg vol werd de afgelopen keer.” Zij kunnen zichzelf aanmelden, maar ook welzijnsorganisaties krijgen een uitnodigen om gasten voor te dragen.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag