Forensische Opsporing en recherche doen vandaag weer onderzoek in woning Frambozenstraat.
Volledig scherm
Forensische Opsporing en recherche doen vandaag weer onderzoek in woning Frambozenstraat. © VRPress

'Gezin dode vrouw uit Frambozenstraat is naar India, echtgenoot vermist'

De man en kinderen van de overleden vrouw die vorige week in de Frambozenstraat in Den Haag werd gevonden, zijn naar India vertrokken. Dat laat de ambassadeur van India in Den Haag weten. De kinderen zijn bij hun grootvader, de man wordt vermist.

De 37-jarige vrouw werd vorige week gevonden in de woning aan de Frambozenstraat in Den Haag. Uit onderzoek van de politie bleek dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven is gekomen. ,,Een hele tragische zaak", zegt de Indiase ambassadeur Venu Rajamony.

De ambassade werd dinsdag 21 mei door de werkgever van de man, Damco, op de hoogte gesteld dat hij niet op zijn werk was verschenen en dat ook de rest van het gezin vermist was.

Volgens de ambassadeur is de man met de kinderen uit Nederland vertrokken en naar India gegaan. Daar zou hij de kinderen, een tweeling van 13 jaar oud, bij zijn vader hebben gebracht. ,,De politie vond het lichaam van de vrouw, Sharmila. De man om wie het gaat, Avadhoot, is vermist en wordt gezocht door de politie", zo vertelt de ambassadeur.

Quote

Gelukkig zijn de kinderen veilig bij hun grootvader.

Venu Rajamony

,,We hebben contact met iedereen die deze zaak aangaat en we faciliteren op elke manier waar dat kan", aldus de ambassadeur. ,,We proberen het lichaam zo snel mogelijk naar India te brengen, zodat daar de laatste riten kunnen worden uitgevoerd."

Ondertussen onderhoudt de ambassade ook de contacten tussen de politiekorpsen in Nederland en die in India. ,,Het is een heel vervelende, tragische situatie", vervolgt Rajamony. ,,We kijken wat er nu nog nodig is, maar gelukkig zijn de kinderen veilig bij hun grootvader."

Hulp

Bij de verzegelde voordeur staan bosjes bloemen.
Volledig scherm
Bij de verzegelde voordeur staan bosjes bloemen. © AD

Bij logistiek dienstverleningsbedrijf Damco, onderdeel van Maersk, wordt bezorgd gereageerd. In een verklaring reageert directeur Saskia Groen in 't Woud: ,,We kunnen bevestigen dat we op 20 mei een medewerker als vermist hebben opgegeven bij de politie. We werken samen met de autoriteiten in het onderzoek en hopen dat hij snel gevonden wordt. Onze gedachten gaan uit naar de familie in deze moeilijke situatie. We hebben daarmee contact en hebben onze hulp aangeboden.”

De buurt reageerde vorige week geschrokken op het nieuws. Ook al kenden veel omwonenden het gezin amper, het langdurige politieonderzoek maakte wel indruk. Bij de voordeur van het gezin, die nog altijd door de politie is verzegeld met tape en een hangslot, stonden gisteren bosjes bloemen.

Ook gisteren en eergisteren waren forensische onderzoekers nog bezig in de woning. De politie wil niet zeggen of de man van de overleden vrouw gezocht wordt en of die als verdachte is aangemerkt.

Reageren? hc.lezers@ad.nl

Vorige week maakten we onderstaande nieuwsvideo:

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag