Volledig scherm
PREMIUM
Dennis Westenberg was ooit hard op weg accountant te worden, maar is nu blij dat hij twintig jaar geleden voor een buitenbaan heeft gekozen. © Frank jansen

Glazenwasser Dennis: 'Zolang het tussen plus 40 en min 4 graden is werk ik'

Vak apartDennis Westenberg (40) uit Den Haag ging naar de havo op het Aloysius College en was vervolgens op de Haagse Hogeschool hard op weg om accountant te worden. ,,Maar ik merkte dat het m'n ding niet was. Toen een vriend van me, Raymond Mulder, een glazenwasser, vroeg om hem te komen helpen, heb ik dat gedaan. Dat was bijna twintig jaar geleden. Nu heb ik mijn eigen glazenwassers- en schoonmaakbedrijf en ben ik blij dat ik niet ergens binnen op kantoor achter een beeldscherm hoef te zitten." Verslaggever Nicolette van der Werff ging bij hem langs voor de rubriek Vak Apart.

De bus van glazenwasser Dennis Westenberg (40) staat vol met emmers, sponsen, wissers, ladders, telescoopstelen, slangen en een vat met 800 liter gefilterd water. De tijd dat de glazenwasser zich met een ladder bij de achterdeur meldde voor een emmer schoon water is allang voorbij. De moderne glazenwasser is zelfredzaam, blijft meestal (dankzij een telescoopsteel aan een waterspuitende borstel) met twee voeten op de grond staan en heeft niks meer met een zeemlap.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag