Volledig scherm
PREMIUM
Pim van der Feltz, CEO van Google Nederland. © Google Nederland

Google spijkert Haagse bedrijven bij

Medewerkers van internetgigant Google gaan Haagse ondernemers bijspijkeren over manieren om hun bedrijf via internet vooruit te helpen. Vanaf november toert Google met een bus door het land. Op 15 en 16 november staat de Digitale Werkplaats in Den Haag.

Quote

Ze wíllen wel, maar beschikken niet over de juiste vaardighe­den

Pim van der Feltz, ceo Google Nederland

Haagse ondernemers, zoals eigenaren van winkels en restaurants, kunnen twee dagen lang gratis workshops en cursussen volgen bij Google-specialisten. Die gaan onder meer over hoe bedrijven hun online zichtbaarheid kunnen vergroten en hoe ze hun website kunnen analyseren. Studenten kunnen leren hoe ze zich online kunnen laten zien als ze bijvoorbeeld een stageplek of baan zoeken.

Een grote ‘Google-promotietour’ wordt het niét, benadrukt Pim van der Feltz, ceo van Google Nederland. ,,Wij stellen ons niet de vraag ‘wat levert dit Google op?’ en hebben ook geen businesscase”, vertelt hij. ,,We laten ondernemers zien dat internet de motor is van de economie en dat de online wereld enorme groeimogelijkheden biedt. Als ze dan uiteindelijk onze diensten gebruiken, is dat natuurlijk goed voor Google. Maar de ondernemer staat voorop.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

  • Ja (64%)
  • Nee (25%)
  • Geen mening (11%)
7351 stemmen