Grieks comfortfood met moderne twist: dankzij Elea is het thuis een feestje
halen en brengenIn de horeca draait het nu om halen en brengen. Bij Elea halen we Grieks comfortfood met een moderne twist. Bloemkool met fava en yuzu. Spanakopita met gerookte yoghurt. Waar is dat feestje? Nou, thuis. Deze week gingen wij bij Elea langs voor de rubriek Halen&Brengen.
Delen per e-mail
Het oude Rijswijk herbergt een Griekse schat. In een oud pand (1630) vindt je restaurant Elea van Takis Panagakis, een topkok die de receptuur van zijn vaderland combineert met de moderne keuken. Elea maakte vier jaar geleden een vliegende start met het winnen van de Gouden Pollepel van deze krant. Hier geen bergen vlees en moussaka, geen opgespoten plafond en neppilaren. Spannende ceviche met schuim van tzatziki en deeghoorntjes gevuld met koningsvis en haringkaviaar bezorgden hem een lauwerkrans van olijvenblad op zijn donkere lokken.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Thuiswonende ouderen krijgen hun prik toch eerder
Thuiswonende ouderen krijgen hun coronaprik toch eerder. Ze staan nu vanaf half februari op de routeplanner van de vaccinaties. De huisartsen kunnen het aan. ‘Als het vaccin er is.’ -
Huizenprijs ongekend hoog door schaarste: koper kan ‘kiezen’ uit amper twee huizen
Woningzoekenden hebben nog altijd grote moeite om een geschikte plek te vinden. Ze zijn bereid diep in de buidel te tasten, ondanks de economische onzekerheid die de coronapandemie met zich meebrengt. In de huurmarkt ontstaat wel ademruimte. -
GGD Haaglanden: Ook hier Britse coronavariant opgedoken
Voor het eerst is ook de Britse variant opgedoken in Haaglanden, waaronder Den Haag, Zoetermeer, Delft en Westland vallen. Waar en bij wie de mutant is gevonden, wil GGD Haaglanden niet zeggen. -
PREMIUM
Koken & eten Met dit slimme bord krijgen kinderen tussen 4 en 8 jaar makkelijker hun groente binnen
Een grote groenteproducent ontwikkelde een slim bord dat kinderen helpt meer broccoli, erwtjes en witlof te eten. In het bord zijn vijf trucjes verwerkt. -
144 nieuwe besmettingen en één dode in Den Haag: Lees het laatste coronanieuws bij
Dagelijks praten we je bij over de huidige stand van zaken rondom de coronacrisis in Den Haag en omliggende gemeenten. Hoe hoog is het aantal besmettingen? Hoe ziet het leven er op straat uit? Dit is de update van donderdag 14 januari.
-
PREMIUM
halen en brengen Dankzij chefs Jan en Oleg vlogen we heerlijk richting zon en Midden-Oosten
Uiteraard blijven we de horeca steunen. Dat doen we met de rubriek Halen en brengen. Vandaag vliegen we met Jan en Oleg naar Libanon en zakken weg in opwindende volvette yoghurt. -
PREMIUM
halen en brengen Bij Rice n Spice snuiven we met Bollywoodsterren de geuren op van aromatische curry’s
In de horeca draait het nu om halen en brengen. Bij Rice n Spice bestellen we klassiekers voor thuis en snuiven we met Bollywoodsterren en de rondborstige Kees van Flodder de geuren op van aromatische curry’s. Deze week gingen wij bij hen langs voor de rubriek Halen&Brengen. -
eigen tuin eerst Tijd om de wilgen te knotten: zo doe je dat
Een geknotte boom ziet er prachtig uit. Als de grond niet bevroren is, kun je wilgen nu planten. En kortwieken. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt je op weg.
In samenwerking met indebuurt Den Haag