Volledig scherm
PREMIUM
© ANP/Daniella van Bergen

Groei Airport: weeg ook de klimaatschade mee

OpinieNu de Milieu Effect Rapportage van Rotterdam The Hague Airport (RTHA) opnieuw moet worden berekend, betoogt Femke Sleegers van Den Haag Fossielvrij dat de klimaatschade van RTHA moet worden meegewogen in de beslissing of de luchthaven mag groeien.

,,Juist nu er meer discussie is over de schade door de luchtvaart, pakken mensen vaker het vliegtuig. Het is alsof iedereen voelt dat er een moment komt dat de schade van de luchtvaart wél wordt doorberekend in de prijs van de tickets.

Ik ken mensen die zeggen dat ze nog even gauw naar de gletsjer in Chili willen… ,,voordat ie weg is.” Dat hun vakantie het smelten versnelt, weten ze. Ze strepen het weg tegen de mogelijkheid om de natuurpracht met eigen ogen te zien. Nu het nog kan.

Luchthavens en luchtvaartmaatschappijen spelen in op de aanzwellende reislust en wakkeren die aan. Ze willen allemaal groeien. Ook Rotterdam The Hague Airport. Gelukkig liggen de groeiplannen van RTHA voorlopig in de ijskast. De Milieu Effect Rapportage (MER) moet opnieuw naar de tekentafel omdat er mogelijk gerommeld is met de berekeningen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag