In de Binckhorst (zie foto), het centrum en het gebied tussen de drie grote Haagse NS-stations wil het stadsbestuur de normen voor openbaar groen halveren. Van 16 vierkante meter gebruiksgroen per woning naar 8.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Binckhorst (zie foto), het centrum en het gebied tussen de drie grote Haagse NS-stations wil het stadsbestuur de normen voor openbaar groen halveren. Van 16 vierkante meter gebruiksgroen per woning naar 8. © Daniella van Bergen

Groeistad Den Haag wil minder openbaar groen per inwoner: ‘Een heel slecht idee’

Den Haag gaat in het centrum, tussen de drie grote NS-stations en in de Binckhorst voor veel minder openbaar groen per inwoner. Tot ontzetting  van natuurverenigingen en actiegroepen:  ‘Wat een slecht idee'.  

11 reacties

 • Siebrand Gratama

  1 jaar geleden
  Op de slechtste plekken slopen en natuurinclusief vernieuwen met gelaagde bouw, dus meer in de hoogte, zodat ruimte ontstaat voor meer groen. Slim ruimtegebruik noem je dat en daarmee kun je de norm voor openbaar groen/stadsnatuur in de wijk duurzaam realiseren of zelfs laten toenemen.
 • Don Frenser

  1 jaar geleden
  Ik weet een prima plaats om dat te realiseren. 50 verdiepingen om Huis den Bosch heen bouwen, en al het groen daar kapot spuiten.
 • Anton Hoogduin

  1 jaar geleden
  Groen is zuurstof is mij geleerd op school en thuis waarom dan weg?
 • A.F.W. Westen

  1 jaar geleden
  Ophouden met alle gaatjes in de stad dicht te bouwen. Den Haag heeft prachtige mogelijkheden voor de kust in de Noordzee te bouwen. Al vele jaren geleden heeft ingenieur Waterman een prachtig plan ontworpen. De Nederlandse baggeraars hebben in de Perzische Golf laten zien wat er kan. Ook de Maasvlakte en de zogenaamde zand Motor bewijzen dat het kan.
 • marjolein gerritsen

  1 jaar geleden
  Ze zijn helemaal gek geworden in Den Haag. In vergelijking met 60 jaar geleden hebben de inwoners al veel minder groen, omgerekend per inwoner.

In samenwerking met indebuurt Den Haag