Volledig scherm
PREMIUM
© Frank Jansen

Groene hotspots vinden is nu ineens een eitje

Den Haag werd vorige maand door Entente Florale uitgeroepen tot Groenste Stad. Maar waar is al dat groen in de stad eigenlijk te vinden? Dankzij de Proef de Natuurkaart is het zoeken nu voorbij.

De kaart, die gisteren werd gelanceerd in het Nutshuis, is een initiatief van Arn van der Pluijm van Haagse Makers, een platform voor 'groene doeners'. Samen met gelijkgestemden Floor Korte, Jonathan Looman, Rick Hekman en Laura van Uitert, allemaal met een eigen 'groene' expertise, verzamelde Van der Pluijm ruim honderd bijzondere en groene plekken in Den Haag en maakte er een kaart van.

,,Het is nog geen compleet overzicht, maar het is een mooi begin", hoopt Van der Pluijm. ,,Door natuur, groene initiatieven en projecten in beeld te brengen, maken we de groenstructuur van de stad zichtbaar. Van traditionele parken en bosjes, tot groene oases en productietuinen. En van gezellige buurttuinen als ontmoetingsplek in de wijk tot een wijngaard, dakkas of een imker.''

Op de kaart staan - naast parken en bossen- ook buurttuinen van de gemeente, particuliere buurttuinen zoals Emma's Hof, stadsboerderijen, buurtboerderijen zoals Pluk!, imkers, schooltuinen en volkstuinen, maar ook horeca en winkels en productieplekken van voedsel, zoals Urban Farmers of de Noordzee Boerderij.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag