Windmolens in de Noordzee
Volledig scherm
Windmolens in de Noordzee © ANP

GroenLinks pleit voor windmolenschool in Scheveningen

Als het aan de lokale fractie van GroenLinks ligt, komt er een vakschool in Scheveningen voor de bouw en het onderhoud van windmolens. Volgens de politieke partij is daar grote behoefte aan vanwege de toekomstige aanleg van zeker tien nieuwe windmolenparken in de Noordzee.

GroenLinks heeft gisteren samen met ROC Mondriaan, de Haagse Hogeschool, meerdere bedrijven en vakbond FNV het initiatiefvoorstel aan verantwoordelijk wethouder Saskia Bruines aangeboden. Mocht de vakschool er komen, dan komt die in het pand van de voormalige Scheepvaartschool in de Scheveningse Haven.

Volgens de fractievoorzitter van GroenLinks, Arjen Kapteijns, zal een vakschool op het gebied van groene energie veel baankansen opleveren voor Haagse jongeren. Sponsorende bedrijven zullen volgens hem het grootste deel van de kosten voor de campus op zich nemen. ,,Zij kampen immers met een toekomstig tekort aan opgeleide mensen en hebben er dus direct baat bij. Zo verdelen we de rekening op een eerlijke manier.” 

In het plan staat dat de instroom van nieuwe studenten zal beginnen met ongeveer vijftig nieuwe leerlingen per jaar. Dat moeten er uiteindelijk zo'n honderd per jaar worden.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag