Volledig scherm
Nino Davituliani. © Hart voor Den Haag / Groep de Mos

Groep De Mos boycot AD Haagsche Courant

Groep de Mos doet AD Haagsche Courant in de ban. De fractie kan zich niet vinden in recente publicaties in deze krant over raadslid Nino Davituliani. Daarin stond dat Davituliani tegenstander is van een generaal pardon, hoewel zij zelf door een dergelijk pardon in Nederland mocht blijven. Dat kwam naar buiten naar aanleiding van berichtgeving rond het Armeense gezin Tamrazyan. 

Groep de Mos-fractievoorzitter Arjen Dubbelaar zei in de krant dat zijn raadslid hem niet op de hoogte had gebracht van het feit dat zij zelf door een pardon heeft mogen blijven. Davituliani wilde niet dat het AD deze feiten openbaar zou maken.

Volledig scherm
De eerste fractievergadering van Groep de Mos. Ter illustratie. © Jacques Zorgman

Groep de Mos, de grootste partij in de Haagse gemeenteraad, meldde gisteren aan de redactie van AD Haagsche Courant dat er een fractiebesluit is genomen om in elk geval deze maand niet meer met journalisten van dit medium te spreken. ,,We hebben besloten om AD links te laten liggen, vanwege persoonlijke en onterechte aanvallen op een raadslid van ons,” zegt woordvoerder Elias van Hees.

Axel Veldhuijzen, chef van AD Haagsche Courant, vindt de maatregel van de partij onaanvaardbaar. ,,Het staat iedereen vrij om boos te zijn over onze berichtgeving en de telefoon even niet op te nemen als wij bellen. Maar deze reactie van Groep De Mos sterkt ons alleen maar in onze passie voor onafhankelijke journalistiek. Wij blijven over politici schrijven. Ook als hen dat even niet goed uitkomt.’’

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag