Volledig scherm
2019-02-07 15:29:40 BREDA - Een bodycam op het uniform van een boa in Breda. ANP XTRA ROBIN VAN LONKHUIJSEN © ANP XTRA

Groep de Mos: Minder onnodige boetes en meer aanpak van hangjongeren

Buitengewoon Opsporingsambtenaren (boa’s) moeten vaker overlast aanpakken en minder vaak boetes voor kleine overtredingen uitschrijven. Dat vindt Hart voor Den Haag-raadslid Jelle Meinesz, die schriftelijke vragen stelt.    

De politicus wil dat er meer handhavers worden ingezet in de stad en op plekken waar het echt nodig is. ‘Ze worden vaak ingezet in wijken waar vrij weinig aan de hand is en worden daardoor als bemoeizuchtig  beschouwd. Hierdoor hebben ze in de afgelopen jaren imagoschade opgelopen en behoren ze niet tot een graag geziene gast in sommige wijken’, stelt het raadslid. 

Meinesz is van mening dat de handhavers vaker ingezet moeten worden om vervelende hangjongeren aan te pakken en om afvaldumpingen waardoor rattenplagen ontstaan, tegen te gaan. ‘Waarom moeten boa’s in Segbroek naar overtredingen zoeken, terwijl er meer overlast en onveiligheid is in andere stadsdelen.’

Het raadslid wil dat Haagse boa’s worden uitgerust met bodycams, zoals in Amsterdam al gebeurt. Hij vraagt om een proef met zo’n goede uitrusting, die past bij het beroep.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag