Volledig scherm
Agenten trokken hun wapenstok toen de situatie dreigend werd. © Politie

Groep de Mos: Pak overlastgevende toetertrouwstoet harder aan

De toetertrouwstoeten die overlast bezorgen in de Haagse regio moeten harder aangepakt worden. Dat stelt Groep de Mos die maatregelen wil nemen om de toeterende files van auto’s vol bruiloftsgasten tegen te gaan.

In juni nog deelde de politie boetes uit en werd een 24-jarige man aangehouden nadat een trouwstoet van tien auto’s overlast bezorgde in Clingendael. Ook andere steden hebben er last van.

In Rotterdam werd eerder deze maand nog een agent bewusteloos geslagen door een deelnemer van een trouwstoet. Agenten wilden toen de leden van de stoet aanspreken op het onnodige getoeter en gevaarlijk rijgedrag. In de havenstad moeten trouwstoeten zich voortaan melden voordat ze de weg op gaan. De meldplicht zou volgens burgemeester Aboutaleb helpen bij het tegengaan van de overlast.

Meldplicht

Groep de Mos wil Rotterdam nu volgen met de meldplicht. ,,Door dit als gemeente in te stellen geef je het signaal af dat het asociale getoeter en het overtreden van verkeersregels in geen enkele omstandigheid wordt geaccepteerd in onze stad’’, stelt raadslid Nino Davituliani. Ook zou het stadsbestuur zo meer ruimte krijgen om in te grijpen als een trouwstoet niet is aangemeld.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag