Volledig scherm
De Goudriaankade veranderde in de dagen na de steekpartij in een bloemenzee voor de overleden Bilal © Regio15

Groepje dat Bilal doodstak vluchtte Schipperskwartier in: politie zoekt nog steeds getuigen

De politie komt met nieuwe feiten naar buiten over de dodelijke steekpartij op de Goudriaankade waarbij op 21 december 2019 de 20-jarige Bilal Aydin om het leven kwam. Zo is de politie nog op zoek naar meerdere daders, die direct na het incident het Schipperskwartier in vluchtten.

 Ook zou er een ruzie aan de steekpartij vooraf zijn gegaan. Toch is er vooral nog veel onduidelijkheid en zoekt de politie nog steeds getuigen die meer kunnen vertellen over die avond.

De dood van de jonge voetballer van H.V.V. Laakkwartier zorgde vlak voor kerst voor een schokgolf in Den Haag. Op zijn uitvaart kwamen honderden vrienden, familieleden en bekenden om afscheid te nemen. De impact op Bilals voetbalvereniging, waar hij in het eerste elftal speelde, was enorm. 

Waarom Bilal op 21 december werd neergestoken, is de politie nog steeds niet helemaal duidelijk. Direct na het incident ging het gerucht dat hij een ruzie probeerde te sussen waar een familielid bij betrokken was geraakt. Onderzoek van de politie wijst hier nu ook op. 

Volledig scherm
Uitvaart van Bilal Aydin die zaterdagavond om het leven kwam bij een steekpartij © Bestuur H.V.V. Laakkwartier

Eerder al werden twee 19-jarigen aangehouden voor betrokkenheid bij de fatale steekpartij. Zij zitten nog vast  maar de politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen zullen volgen. Meerdere personen vluchtten na de steekpartij namelijk het Schipperskwartier in. 

De politie zoekt getuigen die tussen 18.30 uur en 19.15 uur op 21 december iets in de wijk hebben gezien of gehoord. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag