Volledig scherm
© Frank Jansen

Grote Markt Den Haag goes vegan en sustainable

Al jaren is de horeca op de Grote Markt hard op weg om te verduurzamen, maar binnenkort worden de keukens rigoureus aangepakt. De menu's worden samengesteld met lokale, biologische producten en de gerechten worden merendeels plantaardig.

,,We zweren vlees niet af, we geloven dat het anno 2018 een minder belangrijke plek in ons menu verdient. Je kunt nog steeds genieten van een goeie steak of hamburger", laat Laurens van Putten weten. Hij is verantwoordelijk voor de keukens van de terrassen op de Grote Markt.

Quote

Geen gehannes met schuim van kiemgroen­te zus of pastinaak­pu­ree zo, maar echt lekker eten voor de grote trek

Laurens van Putten

Trouwe bezoekers hoeven niet bang te zijn dat de prijzen omhoog zullen schieten. ,,Dat ondervangen we met onze manier van werken. Omdat we met een aantal keukens samenwerken kunnen we bij onze favoriete leveranciers groot inkopen, zoals bij Boerderij Hartstocht. We kennen boer Henk en weten dat hij fantastisch voor zijn dieren zorgt."

De nieuwe kaart zal voor 80 procent uit plantaardig eten en voor 20 procent uit  vlees bestaan. ,,En dan geen gehannes met schuim van kiemgroente zus of pastinaakpuree zo, maar echt lekker eten waar je tot je ellebogen in kan duiken als je grote trek hebt."

Tesla onder de keukens

,,De verbouwde keuken van de Zwarte Ruiter wordt de Tesla onder de keukens, helemaal vrij van gas met inductie en gespecialiseerde tools. Zo gaat deze Grote Markt Kitchen draaien als in onze dromen." De chefs maken daar bijvoorbeeld zelf kimchi van lokale koolsoorten en eigen deeg. 

Cadeautje

Als kers op de taart komt er ook nog een 'kleine' verrassing in het pandje naast Stadscafé Boterwaag. Wat dat precies wordt, blijft nog even geheim. ,,Het is nog in ontwikkeling, maar ik kan wel al zeggen dat wat hier komt in no time onmisbaar zal zijn in het ecosysteem dat de Grote Markt nou eenmaal is."

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag