Volledig scherm
© epa

Grote Markt kleurt roze tijdens Rainbow Festival

Den Haag krijgt voor het eerst sinds jaren weer een festival voor de homogemeenschap. In het weekeinde van 10 en 11 juni kleurt de Grote Markt roze. Dan is de eerste editie van het The Hague Rainbow Festival.

De cafés aan de Grote Markt doen mee, maar ook de homohoreca elders in de stad springt in op het festival. Dat doen ook belangenorganisaties als het COC.

Initiatiefnemer is Ben Manuputty, bekend van de homovriendelijke Manjefiek-feesten die hij regelmatig organiseert in bar-restaurant Uno aan de Grote Markt. Hij liep al jaren rond met het idee voor een evenement als dit. Manuputty: ,,Er zijn in het verleden in Den Haag wel initiatieven op dit terrein geweest, zoals een The Hague Pride, maar naar mijn idee stonden daar nog te veel hekken omheen. Dit feest moet breed gedragen worden.''

Welkomstparty
Het evenement begint met een welkomstparty op vrijdagavond. Op zaterdag zijn er van 16.00 tot 23.00 uur diverse activiteiten, variërend van dj's, dragshows, live-muziek en dans. Musicalster Antje Monteiro doet de presentatie en sluit het buitenfestival af, waarna op het plein en elders in de stad tal van afterparty's beginnen.

Op de Grote Markt komt ook een voorlichtingsmarkt. Daar presenteren instanties als het COC, Roze Ouderen en Gay Sport zich. In dat weekeinde houdt ook sportclub Roze Blok uit Delft op het strand van Kijkduin een internationaal gay beachvolleybaltoernooi.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag